Téli desszert szilvával és fahéjjal
- kb. 20 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 üveg szilva befőtt (kb. 380 g)
- 3 ek. fahéjas cukor
- 250 g túró
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 201°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A szilvát egy szűrőn lecsepegtetjük és a folyadékot összegyűjtjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és 6 egyforma nagyságú négyzetre vágjuk. A tésztaszeletek egyik oldalát egy formával kiszúrjuk.
-
Lépés 3
A tészta közepére 1 ek. szilvát teszünk és összehajtjuk. A széleket villával megnyomkodjuk. A kiszúrt tésztát fahéjas-cukorral megszórjuk.
-
Lépés 4
A sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
A túrót a maradék fahéjas cukorral összekeverjük és 6 desszertes pohárba tesszük. A maradék szilvát a levével összekeverjük és a túróra töltjük.
-
Lépés 6
A desszertes poharakat a kiszúrt formával díszítjük és a még meleg leveles tészta táskával tálaljuk. Ízlés szerint megszórjuk porcukorral.
A fahéjas cukorhoz keverjük össze 2,5 ek. cukrot 0,5 ek. fahéjjal. A szilva helyett használhatunk magozott meggy befőttet is.