“Tészta – bonbon” csirkével és zöldségekkel
- kb. 15 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb. 12 bonbonhoz:
- 1 cs. Tante Fanny nyújtott teljes kiőrlésű rétes 200 g
- 2 db csirkemellfilé kockákra vágva
- 1 csomag újhagyma karikákra vágva
- 2 db sárgarépa kockákra vágva és blansírozva
- 125 g krémtejszín
- 2 ek olaj
- Só, bors, curry por
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A csirkemellet sóval, borssal és curryvel fűszerezzük, majd forró olajban hirtelen süssük meg, és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A csirkehúst a blansírozott sárgarépával, az újhagymával és a krémtejszínnel keverjük össze.
-
Lépés 4
A tésztát vágjuk fel 4 egyforma nagyságú négyzetre, és az olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 5
Két tésztanégyzetet helyezzük egymásra, és a tölteléket egyenletesen osszuk el. A széleknél jobb és bal oldalon kb. 2 cm-t hagyjunk szabadon.
-
Lépés 6
A tésztát csavarjuk fel úgy, hogy egy "Bonbonhoz" hasonlítson.
-
Lépés 7
A kész bonbonokat fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 8
Előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük.
Nagyszerű vendégváró kínáló falatkák, amelyhez készíthetünk tejfölös – fokhagymás mártogatóst is.