Tojás leveles tésztában
friss zöldfűszerekkel
0 Bewertungen
- 10-15 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 6 ek. zsemlemorzsa
- 2 ek. petrezselyem aprítva
- 2 ek. oregánó aprítva
- 2 ek. metélőhagyma aprítva
- 1/2 citrom facsart leve
- 2 ek. olívaolaj
- 6 tojás megfőzve, megpucolva
- 1 tojás felverve
- Só és bors őrölve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és 6 négyzetre vágjuk.
-
Lépés 3
A zsemlemorzsát összekeverjük a petrezselyemmel, oregánóval, metélőhagymával, citromlével és az olívaolajjal, végül sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 4
Mindegyik tésztaszeletre kb. 1 ek. tölteléket teszünk és ráhelyezünk 1 tojást.
-
Lépés 5
A tészta két szemközti sarkát középen összefogjuk és egy fogpiszkálóval a tojáshoz tűzzük. Megkenjük a tojással.
-
Lépés 6
A tésztákat a sütő középső sínén 10 - 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Kínálhatunk mellé tormát vagy mustárt.