Tojáslikőrös tornyocskák
0 Bewertungen
- 10 - 15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 tornyocskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 tojás a kenéshez
- 250 g mascarpone
- 100 ml habtejszín
- 100 ml tojáslikőr
- porcukor ízlés szerint
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tojáslikőrös krémhez minden hozzávalót keverjünk össze és turmixoljuk. A kapott krémet tegyük a hűtőszekrénybe.
-
Lépés 3
A leveles tésztát különböző méretű csillag alakú formákkal szaggassuk ki. Felvert tojással kenjük meg és 210 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 - 15 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 4
A kész csillagokat hagyjuk hűlni. A krémet habzsákkal vigyük fel a csillagokra úgy, hogy a nagyobb csillagokkal kezdjük, majd a krémes rétegre egy kisebbet tegyünk, végül a legkisebbet.
Tipp
Tojáslikőr helyett más likőrrel is érdemes kipróbálni ezt a receptet. Így ez a finom desszert különleges jelleget kap.