Tojásos – füstölt lazacos kiflik
0 Bewertungen
- 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 16 kiflihez:
- 2 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 4 tojás megfőzve, durvára vágva
- 200 g füstölt lazac kockákra vágva
- 1 tk mustár
- 1 tk torma
- 1 ek metélőhagyma
- 1 ek kapor
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt keverjük simára és a többi összetevőkkel keverjük át.
-
Lépés 3
A tésztákat sütőpapírral együtt tekerjük ki, és mindkettő tésztát vágjuk 8 egyenlő háromszögre.
-
Lépés 4
A háromszögek közepére helyezzünk 1 evőkanálnyi tölteléket. A tészta széleit felvert tojással kenjük meg, és jól nyomkodja össze úgy, hogy kifliket kapjon.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.
Tipp
Figyeljünk rá, hogy ha gyerekeknek is készítjük, a mustár és a torma ne legyen túl erős, használhatunk akkor tejszínes tormát is.