Tojásos kolbászos tekercsek
- kb. 15-20 perc
- 200°C
- 190°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 9 tekercshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 2 tojás
- 25 dkg sajt reszelve
- 15 dkg kolbász apró darabokra vágva
- 2 ek. tejföl
- só őrölve
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a hűtbőből kivesszük.
-
Lépés 2
A sajtot, a kolbászt, a tejfölt és tojást egy tálban jól összekeverjük és sóval enyhén ízesítjük.
-
Lépés 3
A csomagolásból mindkét tésztát kivesszük és széthajtogatjuk. Szétválasztjuk a lapokat és egy ecsettel megkenjük őket vízzel. Mind a 4 tésztalapot egymásra helyezzük, majd hossszában és keresztben is két helyen elvágjuk úgy, hogy 9 részt kapjunk.
-
Lépés 4
Egy-két kanál tölteléket teszünk a négyzetek végeibe. A széleket behajtjuk, hogy ne tudjon kifolyni és a töltelékes oldaltól kezdődően szorosan feltekerjük mindegyiket. Tojással megkenjük a tetejüket.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Okos ötlet: Mártogatósként keverjünk össze krémsajtot és joghurtot és ízesítsük fokhagymával, citromlével és kevéske borssal.