Tojással töltött fasírozott leveles tésztában

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 40 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 700 g darált hús
  • 80 g szalonna felkockázva
  • 1 fej hagyma finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 3 keménytojás hosszában félbevágva
  • 2 tojás nyersen
  • 2 ek petrezselyemzöld aprítva
  • olaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • Majoranna, kakukkfű

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát és a fokhagymát forró olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a szalonnát és pároljuk együtt.

  3. Lépés 3

    A darált húst szalonnával, hagymával, petrezselyemmel és 1 nyers tojással jól keverjük össze. Fűszerekkel ízesítsük és még egyszer jól keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, a közepére tegyük a húsos massza 1/3 részét, helyezzük rá a főtt tojásokat, majd a maradék húst.

  5. Lépés 5

    A leveles tésztát ferdén vagdossuk be töltelékig, a csíkokat hajtsuk a töltelékre, nyomkodjuk rá és felvert tojással kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 40 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Köretnek készítsünk hozzá krumplipürét vagy majonézes krumpisalátát!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!