Tökmagos szeletek
0 Bewertungen
- 10 + 20 perc
- 190 °C + 180 °C
- 170 °C + 160 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 30 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- kb. 20 g sárgabaracklekvár
- kb. 15 ml tejszín
- 25 g méz
- 25 g vaj
- 50 g cukor
- 60 g tökmag durvára aprítva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°c-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süssük világosra.
-
Lépés 3
Hagyjuk kihűlni, melegített lekvárral kenjük meg.
-
Lépés 4
A tejszínt a mézzel, vajjal és cukorral főzzük fel.
-
Lépés 5
A tökmagot keverjük hozzá, és még egyszer főzzük fel.
-
Lépés 6
A masszát kenjük az elősütött tésztára, 180 °C-on kb. 20 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 7
Hagyjuk hűlni, kb. 3 x 3 cm-es szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp
Sárgabaracklekvár helyett próbáljuk ki a receptet narancslekvárral is, szintén jól passzol a tökmag ízéhez!