Tökös – hagymás pizza
0 Bewertungen
- 20 - 25 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 300 g tök felkockázva
- 1 db kis piros alma durvára aprítva
- 125 g krémtejszín
- 2 fej hagyma aprítva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 50 g Rukkola
- 150 g kolozsvári szalonna felkockázva
- Só, bors ízlés szerint
- 2 ek vaj vagy olaj
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát vajon vagy olajon pároljuk meg, a fokhagymát adjuk hozzá.
-
Lépés 3
A tököt is adjuk hozzá, és pároljuk tovább.
-
Lépés 4
A friss pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, a krémtejszínt kenjük a tésztára. A tökös masszát halmozzuk rá, majd sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 5
Az almát és a szalonnát is halmozzuk a töltelékre.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben alsó sínen 170 °C-on kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 7
Tálalás előtt a rukkolát is tegyük a tetejére.
Tipp
Oregánót is használhatunk a fűszerezésre, ami jól passzol a feltétekhez.