Tökös Quiche
Ezt a finom kombinációt mindenképpen ki kell próbálnod! Tökös quiche kecskekrémsajttal és csirkemellfilével – igazi őszi egytálétel és nagyon könnyen elkészíthető!
- kb. 45 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 quiche formához (Ø 24 - 28 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- kb. 600 g Hokkaido tök szeletelve
- 3 db csirkemellfilé (á 175 g)
- Só és bors
- 1 ek olaj
- 1 kis gerezd fokhagyma aprítva
- 8 kakukkfűág apróra vágva
- 3 tojás
- 75 ml tej
- 150 g friss kecskesajt
- szárított csilipaprika morzsolva
- Kevés vaj a forma kenéséhez
- frissentartó fólia
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A csirkehúst mossuk meg, szárítsuk meg, sóval és borssal fűszerezzük. Az olajat egy serpenyőben hevítsük fel. A csirkemellfilék minden oldalát hirtelen süssük át, majd vegyük ki a serpenyőből.
-
Lépés 3
A fokhagymát pucoljuk meg, és fokhagymanyomóval nyomjuk össze. A kakukkfüvet mossuk meg, és a levélkéket a szárról lehúzva vágjuk apróra (pár levelet tegyünk félre a díszítéshez).
-
Lépés 4
A tejet, tojást, kecskesajtot, fokhagymát és kakukkfüvet keverjük össze, sóval, borssal és csilivel fűszerezzük.
-
Lépés 5
A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre.
-
Lépés 6
Egy kerek quicheformát vajjal kenjünk ki, tegyük bele a tésztát, a kilógó tésztaszéleket igazítsuk a peremhez.
-
Lépés 7
A tökszeleteket sugárirányban helyezzük a tésztára, a csirkemellszeleteket tegyük a forma közepére. A tojásos-tejes keveréket öntsük rá, és 200 °C-ra előmelegített sütőben alsó sínen kb. 45 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 8
A quiche-t vegyük ki a sütőből, friss kakukkfűvel tálalja.
A quiche akkor kész, amikor a massza már nem folyik.