Tökös rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 35 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 25 – 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a zabpehelyre öntsünk 1 dl tejet és a felvert tojást. 15 percig pihentessük.

  3. Lépés 3

    Közben a mazsolát mossuk meg és a szárát szedjük le.

  4. Lépés 4

    A sült tököt villával törjük péppé, keverjük össze a mézzel és a citromlével, majd adjuk hozzá az áztatott zabpelyhet is.

  5. Lépés 5

    Citromhéjjal és sóval ízesítsük.

  6. Lépés 6

    A Tante Fanny friss rétestésztát osszuk két részre.

  7. Lépés 7

    A már előre kinyújtott réteslap szélére egy csíkban kenjük rá a tökös töltelék felét, majd szorosan csavarjuk fel.

  8. Lépés 8

    Két végét kissé nyomkodjuk össze, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle.

  9. Lépés 9

    A másik tésztadarabot ugyanígy készítsük el. Tetejét a megmaradt tejjel kenjük be, és az előmelegített forró sütőben szép pirosra süssük meg.

Tipp

A rétes tetejét fahéjas porcukorral is megszórhatjuk, amely jól harmonizál ízben a mazsolás tökös mézes rétessel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!