Tökös rétes hagymával és kolbásszal
- kb. 25 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 750 g tök szeletelve
- 2 fej hagyma szeletelve
- 2 ek olaj
- 100 g szárazkolbász kockázva
- 2 tojás
- 2 csokor petrezselyem aprítva
- Só, bors
- kömény őrölve
- 2 ek tökmag
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát és a kockára vágott kolbászt olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a tököt, sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük és kb. 5 percig pároljuk. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
Egy réteslapot fektessünk konyharuhára, olvasztott vajjal kenjük meg, erre fektessük a 2 lapot 90°-kal elforgatva. A töltelék felét az alsó tésztafélre kenjük.
-
Lépés 4
A széleket hajtsuk be és konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest. Egy kivajazott, kerek sütőformába helyezzük csiga alakzatban, vajjal kenjük meg és szórjuk meg tökmaggal.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen süssük kb. 25 percig, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
Amíg sül, készítsük hozzá a fokhagymás öntetet, és ezzel szervírozzuk a rétest.