Töltött aprósütemény juhsajttal és kakukkfűvel
- kb. 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 28 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g juhsajt felkockázva
- 2 ek olívaolaj
- 10 db kakukkfű ágacska lecsipkedve
- 50 g fekete olivabogyó magozva, durvára aprítva
- Só, bors ízlés szerint
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az olívaolajat, kakukkfüvet és aprított olajbogyót keverjük össze. Borssal fűszerezze, és adjuk hozzá a kockákra vágott juhsajtot, és pihentessük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, kb 10 cm-es egyforma nagyságú négyzetekre vágjuk, és mindegyik tészta közepére tegyünk 1 - 1 evőkanállal a sajtos - kakukkfüves masszából. A tésztát hajtsuk félbe, formázzunk belőle csomagokat.
-
Lépés 4
A tészta tetejét éles késsel srégen vagdossuk be, és olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen 200 °C-on kb. 15 percig süssük.
Ha húst is szeretnénk beletenni, akkor apróra vágott, megpirított sonkát vagy bacont tegyünk még a töltelékbe.