Töltött csontok
leveles tésztából
0 Bewertungen
Itt a Halloween! Rémisztően ízletes töltött csontjainkkal gyorsan és egyszerűen varázsolhatsz kísérteties falatokat az esti bulira, mindössze 4 összetevőből.
- kb. 15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 5 töltött csonthoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 180 g piros bogyós lekvár
- 1 tojásfehérje a kenéshez
- kb. 70 g porcukor a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd kivágunk belőle 10 csont formát. (Kartonból könnyen készíthetünk sablont.)
-
Lépés 3
A csontokat megkenjük a tojásfehérjével és megszórjuk egy kevés porcukorral.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 15 percig sütjük, majd rövid ideig hagyjuk hűlni.
-
Lépés 5
5 csontot megkenünk lekvárral, a tetejére pedig egy üres tésztacsontot teszünk. Ha szükséges, még egyszer megszórhatjuk egy kevés porcukorral.