Töltött félholdak linzerböl
0 Bewertungen
- 6-8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 15-20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 20-30 db holdacskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 2-3 ek lekvár a töltéshez
- Pisztácia vagy mogyoró aprítva
- 100 g főzőcsokoládé
- 80 g vaj
Ezzel készítsd:
Ezzel is elkészítheted
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül a sütőlapra és szaggassunk félholdakat belőle.
-
Lépés 3
Előmelegített sütőben középső sínen 180 °C-on kb. 6 - 8 percig süssük.
-
Lépés 4
A teljesen kihűlt kekszeket felmelegített lekvárral kenjük meg és ragasszuk össze a félholdakat.
-
Lépés 5
A csokoládémáz összetevőit keverjük össze.
-
Lépés 6
A félholdakat csokoládémázzal, pisztáciával vagy mogyoróval díszítsük.
Tipp
Ha gyerekeknek készítjük a kekszeket, a csokoládéból és magokból rajzolhatunk a holdakra figurákat is!