Töltött gombás táska
- 15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 30 táskához:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 200 g gomba szeletelve
- 20 g vaj
- 200 g tejföl
- 300 g főtt burgonya
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- Só, fehér bors
- Kevés szerecsendió reszelve
- 1 ek petrezselyem aprítva
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A főtt burgonyát hámozzuk meg és egy burgonyanyomón nyomjuk át.
-
Lépés 3
A gombát vajon pirítsuk meg.
-
Lépés 4
A tejfölt keverjük simára, adjuk hozzá az összevágott fokhagymát, az összenyomott burgonyát, fűszereket, petrezselymet és jól keverjük össze.
-
Lépés 5
A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, vágjuk 8 x 8 cm nagyságú négyzetekre. 1 evőkanál tölteléket rakjunk a négyzetek közepére. A tészta széleit kenjük meg a felvert tojással, átlósan hajtsuk össze, és a széleit jól nyomkodjuk le.
-
Lépés 6
A táskákat helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kenjük meg a felvert tojással.
-
Lépés 7
A táskákat előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.
Használhatunk konzerv gombát is, amelyet már nem szükséges megpirítanunk, így gyorsabban elkészülhetünk.