Töltött koporsók
Kulináris ihletet keres a Halloween-bulihoz? A kiadós töltött koporsók leveles tésztából pizzaszósszal, kukoricával, paprikával és pizzasajttal ijesztően néznek ki, de az ízük egyszerűen csodálatos. A tökéletes party snack az év legkísértetiesebb éjszakájára gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és mind a kicsik, mind a nagyok körében népszerű lesz.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 5 töltött koporsóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 80 g pizzaszósz
- 3 ek. kukorica
- 1/2 zöld paprika apróra vágva
- 50 g reszelt sajt
- 1 felvert tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd kivágunk belőle 10 koporsó formát. (Kartonból könnyen készíthetünk sablont.)
-
Lépés 3
A tésztakoporsók felét kenjük be 1,5 evőkanál pizzaszósszal, kukoricával, paprikával és pizzasajttal úgy, hogy körös-körül 0,5 cm-t üresen hagyunk. Mindegyik darab tetejére tegyünk egy második tésztadarabot, és villával enyhén nyomkodjuk körbe a széleken.
-
Lépés 4
A maradék tésztából vágjuk ki kisebb kereszteket. A tésztákat kenjük meg a felvert tojással.
-
Lépés 5
A koporsókat az előmelegített sütő középső rácsán kb. 20 percig sütjük.
Töltsd meg a koporsókat a kedvenc pizzafeltéteiddel.