Töltött leveles katonák
- kb. 10 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 20 perc
Hozzávalók A receptet a Magyar Konyha c. magazintól kaptuk. Köszönjük!
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 tojássárgája
- 15 dkg tehéntúró
- 15 dkg juhtúró
- 1 dl tejföl
- Só, bors
- 1 piros húsú paprika
- Fél csokor petrezselyem aprítva
- 1 csokor metélőhagyma aprítva
- 5 dkg gépsonka szeletelve
- Fél csokor kapor durvára vágva
A paprikás töltelékhez:
A metléőhagymás töltelékhez:
A sonkás töltelékhez:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük..
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és 1/3 részét vágjuk le. Ebből a részből kiszúróval szaggassunk kis formákat. A nagyobb részt vágjuk 3 x 3 cm-es négyzetekre, a tetejére illesszen egyet-egyet a kiszúrt kis formákból.
-
Lépés 3
A tésztát kenjük meg a tojássárgájával, és kb. 10 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 4
Mialatt a tészta hűl, készítsük el a krémeket. A kétféle áttört túrót keverjük simára a tejföllel, sóval és borssal, majd osszuk háromfelé a masszát.
-
Lépés 5
Az első adaghoz keverjük a kis kockákra vágott pirospaprikát és az aprított petrezselymet.
-
Lépés 6
A második adagba keverjük bele a felaprított metélőhagymát.
-
Lépés 7
A harmadik adagba forgassuk a kockákra darabolt sonkát és a durvára vágott kaprot.
-
Lépés 8
A kis szögletes leveles tészta pogácsákat lapjában válasszuk ketté, töltsük meg a krémekkel, majd krémek szerint csoportosítva helyezzük őket a kínálótálra.
Sütés előtt a tetejére szórhatunk még különböző magvakat, mint tökmag vagy szezámmag.