Töltött quiche
- kb. 45 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 35 perc
Hozzávalók kb. Ø 24 cm-es formához:
- 2 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 2 sárgarépa kockákra vágva
- 1 karalábé kockákra vágva
- 500 g csirkemell csíkokra vágva
- 100 g créme fraîche (krémsajt)
- 2 tojássárgája
- 2 ek. liszt
- 1 csipet Cayenne bors
- 1 ek. friss kakukkfű apróra vágva
- őrölt só és bors
- 1 tojás a kenéshez
- Kevés vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sárgarépát és a karalábét sós vízben al dante-ra főzzük, hideg vízzel leöblítjük és félretesszük. A csirkecsíkokat a sárgarépával, a karalábéval, a krémsajttal, a liszttel, a cayenne borssal és a kakukkfűvel összekeverjük, majd ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
Az egyik tésztát a sütőpapírral kitekerjük, majd kivajazott tortaformába tesszük. A tésztát villával többször megszurkáljuk és beleöntjük a tölteléket.
-
Lépés 4
A másik tésztát is kitekerjük, majd ráhelyezzük a töltelékre. A széleket jól összenyomkodjuk, a felesleges tésztát levágjuk.
-
Lépés 5
A quiche-t megkenjük tojással és villával többször megszurkáljuk. A maradék tésztából különféle formákat vágunk ki és ezzel díszítjük a quiche-t.
-
Lépés 6
A quiche-t a sütőben a legalsó sínen kb. 45 percig sütjük.
Sárgarépa helyett használhatunk más zöldségeket is, például brokkolit, cukkinit vagy zellert. Sütés után 10 percig pihentessük a quiche-t, hogy könnyebb legyen vágni.