Töltött reggeli croissant
Ilyen gyorsan még biztosan nem sütöttél reggeli croissant-t. Finom, édes túrókrémmel töltve, friss erdei gyümölcsökkel vagy tetszés szerinti gyümölccsel megrakva. Egyszerűen tökéletes a következő családi vagy baráti reggelihez.
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 6 croissant-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 500 g túró (20%-os zsírtartalmú)
- 70 g cukor
- 2 ek. citromlé
- 2 cs. vaníliás cukor
- gyümölcs vagy erdei gyümölcs ízlés szerinti kis darabokra vágva
- 2 ek. méz vagy juharszirup
- opcinális: 2 ek. mag vagy dióféle, pl. szezámmag és pisztácia
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és szélességében 3 téglalapra vágjuk. Ezeket átlósan megfelezzük, így 6 háromszöget kapunk. Mindegyik háromszöget bevágjuk a szélesebb végén kb. 2 cm mélyen, és feltekerjük croissant-okká.
-
Lépés 3
A croissant-okat vékonyan megkenjük tojással.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A túrót, a cukrot, a citromlevet és a vaníliás cukrot krémesre keverjük.
-
Lépés 6
A kihűlt croissant-okat átlósan félbevágjuk. Az alsó részükbe beletöltjük a túrókrémet, a gyümölcsöket és az erdei gyümölcsöket, majd meglocsoljuk mézzel vagy juharsziruppal. Opcióként magokat vagy dióféléket is szórhatunk rá, majd befedjük a croissant felső felével.
Minden megengedett, ami finom! Engedd, hogy szárnyaljon a fantáziád és a kreativitásod a reggeli croissant-ok megtöltésénél.