Töltött rétes csomag
- 3 - 4 perc
- Forró olajban
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 10 csomaghoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 1 nagy fej hagyma apróra vágva
- 80 g sonka apróra vágva
- 200 g savanyúkáposzta átmosva, lecsöpögtetve
- 2 db sárgarépa apróra vágva
- 50 g gomba szeletelve
- 50 ml fehérbor
- 1 ek olívaolaj
- 125 g krémtejszín
- 2 ek petrezselyem frissen aprítva
- 1 tojás
- 50 g ementáli sajt reszelve
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojásfehérje a kenéshez
- 1/2 l olaj a sütéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sonkát és a hagymát forró olajban pirítsa át. Adja hozzá a savanyúkáposztát és a sárgarépát, rövid ideig pirítsa. Végül adja hozzá a gombát, ezzel is pirítsa egy kicsit, majd öntse fel a borral. Kb. 2-3 percig lefedve hagyja főni. Ezután hagyja kihűlni.
-
Lépés 3
A kihült tölteléket tojással, reszelt sajttal, tejszínnel és petrezselyemmel keverje össze. Sóval és borssal fűszerezze.
-
Lépés 4
A tésztalapokat tojásfehérével kenje meg, hajtsa félbe majd még egyszer, hogy négyzetet kapjon.
-
Lépés 5
1-2 evőkanál tölteléket tegyen a tésztára, majd hajtsa fel a tésztát, hogy csomagocskát kapjon.
-
Lépés 6
A csomagokat forró olajban süsse aranybarnára és még forrón szervírozza.
A savanyúkáposztát helyettesíthetjük friss káposztával is. Vágjuk apróra, pároljuk meg és így használjuk a töltelékhez.