Tonhalas Empanada (mexikói tészta táskák)

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 18 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 20-25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 táskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 fej hagyma finomra vágva
  • 1 ek olaj
  • 1 doboz olajos tonhal (200g)
  • 100 g koktélparadicsom negyedelve
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 ek petrezselyem aprítva
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát futtassuk meg olívaolajon, adjuk hozzá a koktélparadicsomot, kicsit pirítsuk együtt, majd sóval, borssal ízesítsük.

  3. Lépés 3

    A tonhalról öntsük le az olajat, és a halat adjuk a hagymás-paradicsomos keverékhez. Jól keverjük össze, és tegyük félre.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül a tepsire, és pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 8 db 9 cm átmérőjű kört, kenjük meg tojással, és a körök közepére halmozzuk a tonhalas tölteléket.

  5. Lépés 5

    A tésztát hajtsuk össze, hogy félkört kapjunk, majd még egyszer kenjük meg tojással. A maradék tésztából kedvünk szerint szaggasson kis formákat, és ezzel díszítsük a félholdakat.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 18 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.

Tipp

Az olajos tonhal konzervről jól csöpögtessük le az olajat, nehogy eláztassa a tésztánkat!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!