Tonhalas minipizza
0 Bewertungen
- 20-25 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 10 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 6 szardellafilé
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 2 ek kapor
- 1 csomó petrezselyem aprítva
- 5 dkg fekete olivabogyó magozva
- 20 dkg tonhal a saját levében, összetörve villával
- 2 ek olívaolaj
- bors
- 1 ek citromlé
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Mossuk le a szardellafiléket, majd csepegtessük le és vágjuk finomra.
-
Lépés 3
A fokhagymát nyomjuk össze és adjuk hozzá. Vágjuk össze a petrezselymet és a kaprot.
-
Lépés 4
Az olívabogyót magozzuk ki, és vágjuk apróra.
-
Lépés 5
A tonhalat csöpögtessük le és törjük össze egy villával. Az olajjal és a maradék hozzávalókkal keverjük simára, borssal és citromlével ízesítsük.
-
Lépés 6
A pizza tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és vágjuk kis négyzetekre, és a krémet kenjük el rajta.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben alsó sínen 20-25 perc alatt süssük készre.
Tipp
A minipizzát egy szelet citrommal és petrezselyemlevéllel díszíthetjük.