Tonhalas tésztatáskák
- kb. 20 perc
- 180° C
- 160° C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 miniréteshez:
- 2 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 125 g tejföl
- 1 tojás sárgája
- 1 ek étkezési keményítő
- 150 g tonhal (konzerv
- 2 ek citromlé
- Só, bors ízlés szerint
- 4 ek olívaolaj
- 4 keménytojás félbevágva
- 2 újhagyma finomra aprítva
- Kevés csípős csilipor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt keverjük simára. A tojás sárgáját, étkezési keményítőt, tonhalat és citromlét keverjük össze és ízesítse.
-
Lépés 3
A tésztát a csomagoláson leírtak szerint készítsük elő.
-
Lépés 4
Egy réteslapot kenjünk meg olívaolajjal, hosszában vágjuk ketté és fektesse egymásra.
-
Lépés 5
A tonhalas masszából halmozzunk a tésztacsíkra, és tegyünk rá egy fél főtt tojást. Szórjuk meg aprított újhagymával és csiliporral.
-
Lépés 6
A tésztacsíkok oldalát hajtsuk be, majd óvatosan tekerjük fel a mini rétest, jól zárjuk le, és olívaolajjal kenjuk meg.
-
Lépés 7
A rétest villával többször szurkáljuk meg, hogy a gőz távozhasson belőle.
-
Lépés 8
Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süssük készre, szükség esetén alufóliával takarjuk le.
Kínáljunk a táskákhoz majonézes kukorica salátát kísérőnek.