Török pizza
- 20 - 25 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4-5 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 3 ek. olívaolaj
- 250 g hagyma felaprítva
- 500 g darálthús (bárány vagy marha)
- 3 ek. paradicsomszósz
- 1 0 koktélparadicsom felezve
- 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
- 1 tk fahéj őrölve
- 1+1/2 tk római kömény őrölve
- 50 g fenyőmag
- 3 ek. friss koriander aprítva
- Só, cayennei bors ízlés szerint
- Kevés olaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat és a hagymát alacsony hőmérsékleten pároljuk. A húst adjuk hozzá, és süssük meg.
-
Lépés 3
A paradicsomszószt és a félbevágott koktélparadicsomot adjuk hozzá, majd fokhagymával, fahéjjal, római köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük. További 15 percig pároljuk, amíg a leve elfő.
-
Lépés 4
Adjuk hozzá a fenyőmagot, ha szükséges, még sózza, majd a masszát tegyük félre hűlni.
-
Lépés 5
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és 4 - 5 ovális darabot vágjunk belőle.
-
Lépés 6
A húsos masszát halmozzuk a tésztadarabok közepére és a tésztavégeket nyomjuk össze. A tésztaszéleket olajjal kenjük meg.
-
Lépés 7
A hajó formájú pizzaszeleteket tegyük alufóliával bélelt tepsire.
-
Lépés 8
Előmelegített sütőben 210 °C-on kb. 20 - 25 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Korianderrel megszórva tálaljuk.
Azért használjunk alufóliát a sütéshez, mert segít, hogy a szeletek hajó formájúak maradjanak.