Torta egzotikus gyümölcsökkel
- 50-55 perc
- 185°C
- 175°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 2 ek. sárgabaracklekvár
- 3 tojás
- 4 ek. cukor
- 200 g créme fraîche (krémsajt)
- 1 ek. kukoricakeményítő
- 2 tk. reszelt citromhéj
- 600 g egzotikus gyümölcs (pl. mangó, maracuja, papaya, csillaggyümölcs, földicseresznye)
- 1 cs. tortazselé
- 1 ek. vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 185°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát egy kivajazott tepsire kitekerjük, majd a lelógó széleit visszahajtjuk.
-
Lépés 3
Egy sütőpapírt a tésztára helyezünk, ráöntjük egy adag hüvelyest és kb. 10-15 percig a legalsó sínen vakon sütjük.
-
Lépés 4
Egy vékony réteg lekvárt kenünk a tortalapra, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
2 tojást habosra verünk, majd óvatosan hozzákeverjük a krémsajtot, a kukoricakeményítőt és a citromhéjat. A keveréket a tortalapra kenjük.
-
Lépés 6
A tészta széleit megkenjük tojással, majd a sütő középső sínén kb. 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 7
A tortát hagyjuk kihűlni, majd egzotikus gyümölcsökkel díszítjük. A tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük és ráöntjük a gyümölcsökre.