Torta magvakkal és almával
0 Bewertungen
- kb. 45 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók egy 28 cm ⌀ tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 3 alma meghámozva, feldarabolva
- 3 ek. almapüré
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. keményítő
- 2 ek. mazsola
- 150 g magkeverék (pl. pekándió, dió, mogyoró, mandula)
- 2 ek. méz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A darabolt almát az almapürével, a fahéjjal, a keményítővel és a mazsolával összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy formába terítjük. A lelógó részeket a szélére visszahajtjuk. Az almás keveréket a tésztára öntjük.
-
Lépés 4
A tortát kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Kb. 15 perccel a sülési idő lejárta előtt, rászórjuk a magvakat a tortára és mézet csorgatunk rá. Végül hűlni hagyjuk.
Tipp
Tálaljuk langyosan, egy gombóc vaníliafagylalttal.