Túrós-barackos lepény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót a tejföllel, cukorral, vaníliás cukorral, tojás sárgájával keverjük ki simára.

  3. Lépés 3

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, majd kenjük rá a túrós masszát úgy, hogy körben 2 cm üresen maradjon. Ez sütés közben szépen megemelkedik, és egy perem lesz a túró körül.

  4. Lépés 4

    A felezett barackokat magházukkal felfelé ültessük a túróra, és szórjuk meg barna cukorral.

  5. Lépés 5

    190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.

Tipp

Használhatunk a recepthez sárgabarackot is, azonban abból több darabra lesz szükségünk.

A receptet Irháziné Majoros Katalin küldte be nekünk, köszönjük szépen!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!