Túrós-barackos lepény
0 Bewertungen
- 20 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 25 dkg túró
- 15 dkg sűrű tejföl
- 1 tojás sárgája
- 1 cs Bourbon vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 6 db szép nagy barack felezve, magozva
- 1 ek barna cukor
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót a tejföllel, cukorral, vaníliás cukorral, tojás sárgájával keverjük ki simára.
-
Lépés 3
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, majd kenjük rá a túrós masszát úgy, hogy körben 2 cm üresen maradjon. Ez sütés közben szépen megemelkedik, és egy perem lesz a túró körül.
-
Lépés 4
A felezett barackokat magházukkal felfelé ültessük a túróra, és szórjuk meg barna cukorral.
-
Lépés 5
190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.
Tipp
Használhatunk a recepthez sárgabarackot is, azonban abból több darabra lesz szükségünk.
A receptet Irháziné Majoros Katalin küldte be nekünk, köszönjük szépen!