Túrós batyu
1 Bewertung
- 15 - 20 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 10-12 batyuhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 250 g túró (20%-os)
- 40 g cukor
- 25 g vaj olvasztva
- 25 g mazsola
- 10 g keményítő
- 5 g vaníliáscukor
- Csipetnyi só
- 1 citrom héja reszelve
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük
-
Lépés 2
A töltelékhez az összes hozzávalót jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, helyezzük a tepsibe majd vágjuk 11 x 11 cm nagyságú négyzetekre. 1 evőkanál tölteléket helyezzünk a négyzetek közepére.
-
Lépés 4
A sarkokat hajtsuk be középre, és a felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 - 20 percig süssük, míg aranysárga nem lesz.
Tipp
Ha kihűlt, porcukorral megszórva szervírozzuk.