Túrós erdei gyümölcsös fánk
0 Bewertungen
- kb. 10 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 adaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 pohár tejföl
- 1 cs vaníliáscukor
- 150 g túró
- 80 g cukor
- 150 ml tejszín
- 250 g erdei gyümölcs
- 5 dkg cukor
- 1 ek kukorica keményítő
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sütőpapírból kitekert tésztából kb. 8 cm átmérőjű köröket szaggassunk, és felvert tojással kenjünk meg.
-
Lépés 3
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 10 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
-
Lépés 4
A tejfölt, vaníliáscukrot és a cukrot keverjük simára, adjuk hozzá a túrót majd a felvert tejszínt. Az erdei gyümölcsöt cukorral főzzük fel, adjuk hozzá a keményítőt, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük a túrós masszába.
-
Lépés 5
A krémet töltsük a tésztába és hagyjuk kihűlni.
Tipp
Tálalhatjuk tejszínhabbal és friss gyümölccsel.