túrós sárgabarackos galette

Túrós-sárgabarackos galette

grillezve
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Kóstoltál már grillezett galette-et? Ez a nyárias ízvilágú túrós-barackos galette sütőben és grillsütőben egyaránt egyszerűen elkészíthető. Egy kis vaníliafagylalttal és mézzel megbolondítva ideális desszert a következő grillpartihoz.

  • kb. 35-40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 galette-hez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 125 g túró
  • 50 g cukor + egy kevés a szóráshoz
  • 1 ek. (10 g) vaníliás pudingpor
  • 1 tojás (szétválasztva)
  • 1/2 kezeletlen citrom héja és leve
  • kb. 250 g sárgabarack kimagozva és vékony szeletekre vágva
  • 2 ek. aprított pisztácia
  • opcionális: vaníliafagylalt és méz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A grillsütőt az utasítások szerint előkészítjük, a sütőkövet felmelegítjük. A grillsütő fedelét lezárjuk és 200 °C-ra melegítjük. A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük.

  3. Lépés 3

    A túrót, a cukrot, a pudingport, a tojássárgáját, a citromhéjat és a citromlevet összekeverjük és a masszát a tészta közepére kenjük úgy, hogy körben a széleinél 5-5 cm-t szabadon maradjon.

  4. Lépés 4

    A sárgabarackot a galette-n eloszlatjuk és pisztáciával megszórjuk. A tészta szélét visszahajtjuk a töltelékre

  5. Lépés 5

    A tészta széleit megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk egy kevés cukorral. A felesleges sütőpapírt szorosan a tészta mentén levágjuk, hogy a grillen ne égjen meg.

  6. Lépés 6

    A galette-et a grill előmelegített sütőkövére helyezzük és csukott fedővel kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

  7. Lépés 7

    Igény szerint még langyosan pl. vaníliafagylalttal és mézzel édesítve tálaljuk.

Tipp

Elkészítés előmelegített sütőben 200 °C-on (alsó/felső sütéses) vagy 180 °C-on (hőlégkeveréses).

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!