Tüzes paprikás lepény
- 30-35 perc
- 190° C
- 170° C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 1 gerezd fokhagyma finomra aprítva
- 4 tojás
- 1 db piros paprika kimagozva és hosszában csíkokra vágva
- 1 db zöld paprika kimagozva és hosszában csíkokra vágva
- 1 db sárga paprika kimagozva és hosszában csíkokra vágva
- 2 db csilipaprika kimagozva, aprítva
- 2 ek olaj
- 500 g túró
- 2 ek mustár
- Kevés só, fehér bors, cayenne-i bors
- 2-3 ek citromlé
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A paprikát és a csilipaprikát kevés olajon kb. 2 percig pirítsuk, majd sózzuk és borsozzuk.
-
Lépés 3
A túrót a mustárral és a tojásokkal keverjük simára. Sóval, borssal, cayenne-i borssal, fokhagymával és citromlével ízesítsük.
-
Lépés 4
A pizzatésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használjuk fel, tekerjük ki, és fektessük zsiradékkal kikent formába. A tésztát lisztezett kézzel igazítsuk a forma széléhez.
-
Lépés 5
A túrós masszát kenjük az alapra, majd erre simítsuk a paprikát és csilipaprikát.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben 190° C-on süssük kb. 30 - 35 perc alatt aranysárgára. Akkor kész, ha a massza megszilárdult, ezt tűpróbával tudjuk ellenőrizni.
1 köteg snidlinget mossunk meg, csöpögtessünk le, aprítsuk finomra és szórjuk a frissen sült paprikás lepényre, majd rögtön tálaljuk.