Tüzes pizzatorta
hegyes paprikával
0 Bewertungen
- kb. 30 perc
- 200° C
- 180° C
- kb. 20 perc
Hozzávalók egy 29 x 20 cm-es négyszögletű formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 1 piros hegyes paprika kimagozva, hosszúkásra vágva
- 1 sárga hegyes paprika kimagozva, hosszúkásra vágva
- 1 zöld hegyes paprika kimagozva, hosszúkásra vágva
- 1 chili paprika kimagozva, nagyon apróra vágva
- 2 ek. olívaolaj
- 250 g túró
- 1 ek. mustár
- 3 tojás
- 1 fokhagymagerezd megtisztítva, préselve
- Só és bors őrölve
- Némi friss rozmaring a díszítéshez
- 1 ek. vaj a forma kikenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó/ felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A paprikákat olívaolajon 2 perc alatt megsütjük.
-
Lépés 3
A túrót, a mustárt, a tojásokat, a fokhagymát és a chilit jól összekeverjük és sóval, borssal fűszerezzük.
-
Lépés 4
A tésztát a hűtőből kivéve előkészítjük, kitekerjük, a sütőpapírról lehúzzuk és a kivajazott formába fektetjük (a sütőpapírral együtt is a formába tehetjük, ekkor a zsírozást elhagyjuk). A lelógó tésztával a széleket megerősítjük.
-
Lépés 5
A túrókeveréket a tésztára öntjük és a paprikát ráhelyezzük.
-
Lépés 6
A sütő alsó sínén kb. 30 perc alatt megsütjük. Rozmaringgal díszítve tálaljuk.
Tipp
Okos ötlet: A pizzatortához más zöldségféle is használható, például cukkini, répa vagy padlizsán is nagyszerű.