Ünnepi cake-pop
A cake-pop, azaz a sütinyalóka elkészítése egyáltalán nem bonyolult, pláne, ha használod hozzá a sütésre kész, friss vajas linzertésztánkat, mégis jól mutat a karácsonyi desszert menüben. Hisz nem kell mindig a klasszikus finomságokat készíteni, nem igaz?
- kb. 6-8 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók kb. 20 cake pop-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas linzertészta 350 g
- 100 g baracklekvár
- 100 g fehércsokoládés-tortabevonó
- 1 csésze csokoládé pasztilla (pl. fehér vagy tejes)
- dekoráció ízlés szerint (morzsa, mandulaforgács, gyöngycukor, dekorcukor, stb.)
- kb. 20 db hurkapálcika
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát egy sütőpapíron körülbelül 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. (A 300 g-os friss linzertésztát a sütőpapírral kitekerjük.)
-
Lépés 3
A tésztát a sütő középső sínén kb. 6-8 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A kihűlt keksz alapot finomra morzsoljuk. Hozzákeverjük a baracklekvárt és az olvasztott csokoládébevonót, és kézzel kb. 20 golyót (ø 2 cm) formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 15 percig hűtjük.
-
Lépés 5
A csokoládépasztillát az utasítások szerint felolvasztjuk, valamint a hurkapálcákat és a díszítéseket előkészítjük. A golyókat kivesszük a hűtőből. A hurkapálcát kb. 0,5 cm mélyen belemártjuk a csokimázba, majd beleszúrjuk a golyókba. Ismét hűlni hagyjuk 10 percig.
-
Lépés 6
A cake-pop-okat kivesszük a hűtőből és a csokoládémázba mártjuk. Mielőtt a csokoládé megkötne, a golyókat különbözőképpen díszítjük. Ezután hagyjuk a csokoládémázat teljesen megkötni.
Tálald díszített befőttesüvegben, vagy fejjel lefelé ünnepi tányéron.