Vaníliás banános tortácskák
- 20 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 5 tortácskához
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 3 dl tej
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 2 banán karikákra vágva
- Némi porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A pudingport a tejjel megfőzzük és folyamatos kevergetés mellett hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal simára keverjük.
-
Lépés 4
A tésztát 6 egyforma nagyságú darabra osztjuk. 5 tésztadarabot egyenletesen a formákba nyomkodunk úgy, hogy a forma szélét is befedje. Minden tortácska közepére teszünk 2-3 karika banánt, majd rátöltjük a vaníliás krémet. A maradék tésztadarabot kinyújtjuk, csíkokra vágjuk és kidíszítjük vele a tortácskák tetejét.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Okos ötlet: A linzertészta helyett használhatunk csokis- vagy tönköly linzertésztát is, illetve nagyon ízletes tölteléket készíthetünk csokis pudingporral és magozott meggyel.