Vaníliás gyümölcskosár
0 Bewertungen
- 8-10 perc
- 190 ºC
- 170 ºC
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 20 kosárkához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 1 pohár tejföl
- 1 cs vaníliáscukor
- 2 dkg vaj
- 1/8 l tejszín
- 150 g Gyümölcs pürésítve, igény szerint
- 5 dkg cukor
- ½ citrom leve
- friss gyümölcs a tálaláshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és szaggassunk kis kosarakat belőle, sütőpapírral bélelt tepsin kb. 8 - 10 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tejfölt vaníliáscukorral keverjük simára, keverjük hozzá a gyümölcspürét és a cukrot.
-
Lépés 4
Adjuk hozzá a felvert tejszínt, a kosárkákat ezzel a krémmel töltsük meg és friss gyümölccsel tálaljuk.
Tipp
Ügyeljünk arra, hogy a krémbe használt gyümölcs harmonizáljon a tálaláshoz használt gyümölcsökkel, de nem feltétlen szükséges ugyanazt használnunk!