Vaníliás húsvéti koszorú
- 30 - 40 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 koszorúhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 1/2 l tej
- 60 g cukor
- 300 g aszalt gyümölcs (sárgabarack, szilva...) apróra vágva
- 1 tojás a kenéshez
A mázhoz:
- 100 g porcukor
- 1/2 citrom leve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vaníliás pudingporból a csomagoláson leírtaknak megfelelően készítsünk pudingot.
-
Lépés 3
Az aprított aszalt gyümölcsöt keverjük a kész pudinghoz.
-
Lépés 4
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki.
-
Lépés 5
A pudingos masszát kenjük a tésztára, majd hosszanti irányból tekerjük fel, a végeket jól nyomkodjuk össze, hogy a töltelék ne folyhasson ki. A feltekert tésztát hajtsuk kör alakúra, a végén illessze össze és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
A koszorú külső felét éles késsel kb. 5 centiméterenként vagdossuk be.
-
Lépés 7
A vaníliás koszorút előmelegített sütőben kb. 30 - 40 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 8
A mázhoz a porcukrot és a citromlevet jól keverjük ki, és habzsák segítségével vékonyan vigyük fel a koszorúra.
A vaníliás koszorút díszíthetjük apró, színes húsvéti tojásokkal, vagy színes szórócukorral.