Vaníliás rebarbara torta
Finom vaníliás rebarbara torta. A rebarbara savanykás íze és a vaníliás édes krém tökéletes találkozása. Lepd meg vele szeretteidet.
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 60 perc
Hozzávalók 1 Ø 28 cm tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 3 szál rebarbara vékonyan feldarabolva
- 4 ek. kristálycukor
- Néhány csík rebarbara a díszítéshez
- zsázsa a díszítéshez
A vaníliás krémhez:
- 135 ml tej
- 135 ml tejszín
- 100 g cukor
- 20 g kukoricakeményítő
- 3 tojássárgája
- 1 vanília rúd kikaparva
- fahéj őrölve
A sziruphoz:
- 80 g cukor
- 60 ml víz
- 1 ek. citromlé
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt lehúzzuk róla és egy kivajazott formába tesszük (a sütőpapírral együtt is a formába tehetjük, ekkor a zsírozásra nincs szükség). A lelógó tészaszéleket visszahajtjuk.
-
Lépés 3
A rebarbara darabokat 4 ek. cukorral összekeverjük.
-
Lépés 4
A vaníliakrémhez lassan felfőzzük a tej felét, a vaníliát, a tejszínt és a fahéjat. Egy kézimixerrel a tej másik felét felverjük a tojásssárgával, a cukorral és a keményítővel. Állandó kavargatás mellett fokozatosan hozzáadjuk a tejszínes krémet.
-
Lépés 5
A keveréket kb. 2 perc alatt lassan újból felfőzzük, majd kb. 30 percig hűlni hagyjuk.
-
Lépés 6
A kihűlt masszát óvatosan eloszlatjuk a tésztán és rárendezzük a rebarbara darabokat.
-
Lépés 7
A tészta szélét tojásfehérjével megkenjük és a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt megsütjük.
-
Lépés 8
Ezalatt a vizet, a cukrot és a citromlevet felforraljuk a sziruphoz. Meglocsoljuk vele a kisült tortát, majd kidíszítjük a rebarbara csíkokkal és a zsázsával.