Vaníliás sajttorta
0 Bewertungen
- kb. 45 perc
- 160 °C
- 140 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 adaghoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- tej
- Kevés cukor
- 380 g friss sajt
- 100 g cukor
- 2-3 ek kukoricakeményítő
- 1 tojás
- 1 citrom héja lereszelve
- 1 narancs héja lereszelve
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 160° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vaníliás pudingot készítsük el a csomagoláson leírtak szerint.
-
Lépés 3
A sajtot, cukrot, keményítőt adjuk a kihűlt pudinghoz és keverjük simára.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Mindegyik tésztát kenjük meg a masszával, a széleket hajtsuk be és sütőpapír segítségével tekerjük fel.
-
Lépés 5
A tésztát a felvert tojással kenjük meg és és előmelegített sütőben a középső sínen 150 °C-on kb 45 percig lassan süssük.
-
Lépés 6
Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
Tipp
Friss sajtként mascarponét vagy mozzarellát használjunk a recepthez!