Vaníliás torta habbal
- 60 + 5 perc
- 160 °C + 200 °C
- 140 °C + 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók egy 26 cm-es tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- vaj olvasztva a kenéshez
- 3 tojás sárgája
- 120 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 500 g túró
- 1/2 l tej
A tojáshabhoz:
- 3 tojásfehérje
- 80 g cukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 160 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük..
-
Lépés 2
A tojás sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral keverjük habosra, a pudingport, túrót és tejet is keverjük hozzá.
-
Lépés 3
A Tante Fanny friss linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt. Egy 26 cm átmérőjű, vajjal kikent sütőformát béleljünk ki a tésztával, öntsük rá a masszát és kb. 60 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 4
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, a cukrot állandó keverés mellett kanalanként adjuk hozzá.
-
Lépés 5
A felvert habot simítsuk a süteményre, és előmelegített sütőben kb. 5 percig süssük 200 °C-on, amíg aranyszínű nem lesz. A formában hagyjuk kihűlni.
A habos masszát habzsákkal nyomjuk a süteményre, még szebb lesz a végeredmény!