Vegán almás zabrudak
Ezeket a ropogós áfonyás-almás zabrudakat leveles tésztából nem csak vegánoknak ajánljuk! Akár vasárnapi villásreggelihez, akár piknikezéshez is tökéletes, de a gyerekek számára is mennyei falatok.
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 1 közepes méretű alma reszelve
- 2 ek. citromlé
- 50 g vaníliás cukor
- 50 g áfonya (vagy mazsola) apróra vágva
- 2 ek. zabtej (vagy más növényi tej)
- 30 g zabpehely
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A reszelt almát a citromlével, a vaníliás cukorral és az áfonyával összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük, és a tészta felét töltelékkel megkenjük.
-
Lépés 4
A tészta másik a töltelékes részre hajtjuk (mint egy könyvet). A tésztát megkenjük zabtejjel, majd zabpelyhet szórunk rá, és jól rányomkodjuk. A tésztát vízszintesen kb. 10 csíkra vágjuk, majd középen elfelezzük.
-
Lépés 5
A tésztacsíkokat megcsavarva egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
-
Lépés 6
A csavart rudakat a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tölteléket egy kis fahéjjal is megbolondíthatjuk.