Vegán galette
csicseriborsóval
0 Bewertungen
- 30-35 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 1 galette-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 150 g csicseriborsó lecsepegtetve
- 1 lilahagyma csíkokra vágva
- 100 g aszalt paradicsom apróra vágva
- 1 ek. aszalt paradicsom pácolaja
- 250 g curry-s humusz
- friss zöldfűszerek pl. menta, koriander vagy petrezselyem
- őrölt só és bors
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A csicseriborsót, a hagymát, a paradicsomot és a pácolajat összekeverjük és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egyenletesen megkenjük humusszal úgy, hogy körbe egy 4 cm-es sávot üresen hagyunk.
-
Lépés 4
A csicseriborsós keveréket a humusz tetejére tesszük. A tészta széleit egy kevés vízzel megkenjük, majd ráhajtjuk a zöldséges keverékre.
-
Lépés 5
A galette-t a sütő legalsó sínén 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután megsült, ízlés megszórjuk friss zöldfűszerekkel.
Tipp
Sütés előtt megszórhatod a galette-et fehér vagy fekete szezámmaggal.