Vegán gyümölcsös rácsos rétes
Vegán gyümölcsös rácsos rétes almával, körtével és szőlővel – egyszerűen finom és nagyon gyümölcsös. Gyorsan elkészíthető és nem a vegánoknak fog nagyon ízleni.
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 4 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 kimagozott alma apró darabokra vágva
- 1 kimagozott körte apró darabokra vágva
- 100 g szőlő félbe vágva
- 50 g cukor
- növényi margarin a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A gyümölcsöket keverjük össze a cukorral.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és hosszában egy kb. 10 cm széles tésztacsíkot levágunk. Ezt a keskeny csíkot tésztarácsozó hengerrel gurítsuk át.
-
Lépés 4
A maradék tésztára úgy helyezzük négy részben a tölteléket, hogy a töltelékek körül 2-2 cm-t üresen hagyunk. A rácsozott tésztát húzzuk szét és fektessük a töltelékre.
-
Lépés 5
Az olvasztott margarinnal megkenjük a rétest, majd vágjuk négy részre és a széleket jól nyomkodjuk le.
-
Lépés 6
A réteseket a sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha nincs tésztarácsozónk, egyszerűen vágjunk kb. 0,5 cm széles csíkokat a tésztából, a csíkokat rácsszerűen helyezzük a töltelékre.