Vegán karfiolos táskák
Ma épp húsmentes napot tartasz? Ezek a vegán karfiolos táskák rendkívül finomak és könnyen elkészíthetők, akár a munkába is magaddal viheted. Próbáld ki most!
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny Friss teljes kiőrlésű leveles tészta 280 g
- 80 g paradicsompüré
- 50 g paradicsomsűrítmény
- 1 kis vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 120 g karfiol virágokra szedve
- 1 újhagyma karikákra vágva
- őrölt só és bors
- kevés olívaolaj a kenéshez
Friss teljes kiőrlésű leveles tészta
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A paradicsompürét, a paradicsomsűrítményt, a hagymát és a fokhagymát összekeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hat egyforma négyzetre vágjuk. Minden négyzet sarkába vágjunk egy-egy kerek lyukat egy pogácsaszaggatóval. A négyzet azon felére, ahol nincs kivágva a lyuk, kenjünk egy evőkanál paradicsomos keveréket. A paradicsomos keverék tetejére szórjunk karfiolt és újhagymát.
-
Lépés 4
A széleket megkenjük vízzel és a tészta szabad felét ráhajtjuk a töltelékre és a széleket összenyomkodjuk.
-
Lépés 5
A táskákat vékonyan megkenjük olajjal, és a kivágott körökkel díszítjük. Ízlés szerint megszórhatjuk magvakkal és a sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Sütés előtt megszórhatjuk a táskákat 2 evőkanál maggal (pl. szezám, lenmag, napraforgómag).