Vegán kókuszos rolók
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 2 konzerv kókusztej, előtte éjszaka érdemes behűteni
- 3 ek Kókuszreszelék
- 10 g Agartine növényi zseléstőszer
- 60 g cukor
- Kevés olaj a forma kenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Óvatosan nyissuk ki a kókusztejeket, és a felső, krémes részt kanalazzuk ki egy tálba, majd hűtsük le. A maradék tiszta kókuszvizet egy másik tálba öntsük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük ki és hosszában vágjuk 2,5 cm széles csíkokra.
-
Lépés 4
A tésztacsíkokat tekerjük roládformára, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és kenjük be a kókuszvízzel a roládokat. Minden második tésztára szórjunk kókuszreszeléket is.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára, kicsit hagyjuk hűlni.
-
Lépés 6
A félretett kókusztej krémes részét keverjük meg kézi habverővel. Melegítsünk fel két evőkanál kókuszvizet, keverjük össze növényi zselésítőszerrel és a cukorral, majd óvatosan adjuk a felvert kókusztejhez. A krémet töltsük egy habzsákba, és tegyük a hűtőbe egy kis időre.
-
Lépés 7
Óvatosan szedjük le a tésztát a roládformákról, majd a krémet habzsák segítségével töltsük a kihűlt roládokba.
Használjuk a maradék kókuszvizet gyümölcsturmixok készítéséhez vagy gyümölcsök marinálásához.