Vegán mexikói toast
Vegán toast mexikói stílusban: kukoricával, babbal, guacamoléval és paradicsommal remek választás, ha kiadós reggelit készítenél, de tökéletes falat uzsonnára is.
- 10-16 perc
- kb. 10 perc
Hozzávalók 2 toasthoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 100 g guacamole
- 50 g lecsepegtetett vesebab
- 50 g lecsepegtetett kukorica
- 6 koktélparadicsom félbe vágva
- 50 g vegán reszelt sajt
Elkészítés
-
Lépés 1
A tésztát a hűtőből kivesszük és a csomagolás szerint előkészítjük. A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és széltében félbevágjuk.
-
Lépés 2
Mindkét tészta közepét megkenjük guacamoléval úgy, hogy körbe kb. 5 cm széles csíkot szabadon hagyunk. A tetejére babot, kukoricát, koktélparadicsomot és reszelt sajtot teszünk. A sarkokat felhajtjuk a töltelékre. Jól zárjuk le és nyomkodjuk össze a széleket.
-
Lépés 3
A kontaktgrillt vagy egy grillserpenyőt felmelegítjük, és enyhén kenjük meg olajjal mindegyik oldalát. A kontaktgrillben körülbelül 10-12 perc alatt, a serpenyőben közepes lángon körülbelül 7-8 percig (összesen 14-16 perc) sütjük a tészta mindkét oldalát.
-
Lépés 4
A toastokat még melegen tálaljuk.
Tálaljuk fűszeres salsa szósszal vagy vegán tejföllel.