Vegán pizza
Gyümölcsös vegán pizza füstölt tofuval egyenesen a grillről? Videós útmutatónkban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan tudod finom ropogósra elkészíteni.
- kb. 20 perc
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 150 g paradicsomszósz
- 100 g vegán sajt reszelve
- 1 vöröshagyma karikákra vágva
- 80 g füstölt tofu szeletekre vágva
- 1/2 őszibarack (alternatíva: konzerv) szeletekre vágva
- 1 marék friss rukkola
- őrölt fekete bors
- kevés olívaolaj a sütéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A grillsütőt az utasítások szerint előkészítjük. A grillsütő fedelét lezárjuk és körülbelül 15 perc alatt 200°C-ra melegítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a felesleges sütőpapírt levágjuk, és a hőmérsékletre vonatkozó utasításainkat betartjuk, így nem ég meg a sütőpapír.
-
Lépés 3
A paradicsomszószt a tésztára kenjük úgy, hogy a széleinél 1-1 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 4
Rátesszük a vegán sajtot, a hagymakarikákat, a füstölt tofut és az őszibarackot.
-
Lépés 5
A pizzát a sütőpapírral együtt a pizzakőre helyezzük, és rácsukjuk a grill fedelét.
-
Lépés 6
A pizzát körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd megszórjuk rukkolával, őrölt fekete borssal és meglocsoljuk olívaolajjal.
Őszibarack helyett használhatunk nektarint vagy bármilyen más gyümölcsöt, amit szeretünk.