Vegán pizza
Egyszerű, de mégis nagyszerű vegán pizza, ami mégsem unalmas! Laskagombával és pestoval lesz igazán ínyenc az egyszerű vacsora is.
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 180 g friss laskagomba szeletelve
- 150 g vegán tejföl
- 80 g grillezett paprika (az étolajat félretesszük) csíkokra vágva
- 1 lilahagyma karikákra vágva
- 100 g vegán pesto
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy serpenyőben felforrósítunk két evőkanál olajat a paprika grillezéséhez, a laskagombával együtt közepes lángon kb. 10 percig pirítjuk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük.
-
Lépés 4
A tésztát megkenjük a vegán tejföllel úgy, hogy a széleinél 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A tetején egyenletesen eloszlatjuk a laskagombát, a paprikát és a lilahagymkarikákat. Egy kis sóval és borssal ízesítjük.
-
Lépés 5
A pizzát a sütő alsó sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után pestot csorgatunk a pizzára és tálaljuk.
Egy gyors vegán pestohoz összekeverünk egy csokor friss fűszernövényt (pl. bazsalikom, petrezselyem) 100 ml olívaolajjal és 50 g szeletelt mandulával vagy fenyőmaggal. Ízlés szerint sózzuk.