vegán pizza

Vegán pizza

laskagombával, grillezett paprikával és pestoval
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Egyszerű, de mégis nagyszerű vegán pizza, ami mégsem unalmas! Laskagombával és pestoval lesz igazán ínyenc az egyszerű vacsora is.

  • 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
  • 180 g friss laskagomba szeletelve
  • 150 g vegán tejföl
  • 80 g grillezett paprika (az étolajat félretesszük) csíkokra vágva
  • 1 lilahagyma karikákra vágva
  • 100 g vegán pesto
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy serpenyőben felforrósítunk két evőkanál olajat a paprika grillezéséhez, a laskagombával együtt közepes lángon kb. 10 percig pirítjuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát megkenjük a vegán tejföllel úgy, hogy a széleinél 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A tetején egyenletesen eloszlatjuk a laskagombát, a paprikát és a lilahagymkarikákat. Egy kis sóval és borssal ízesítjük.

  5. Lépés 5

    A pizzát a sütő alsó sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után pestot csorgatunk a pizzára és tálaljuk.

Tipp

Egy gyors vegán pestohoz összekeverünk egy csokor friss fűszernövényt (pl. bazsalikom, petrezselyem) 100 ml olívaolajjal és 50 g szeletelt mandulával vagy fenyőmaggal. Ízlés szerint sózzuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!