Quiche Lorraine
- kb. 40 - 45 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 30 perc
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 200 g füstölt tofu apróra kockázva
- 200 g tofu apróra kockázva
- 250 g szójajoghurt
- 1,5 ek kukoricakeményítő
- 1 szál szál póréhagyma (kb. 200 g) vékony karikákra vágva
- 6 ek. olívaolaj
- 50 g vegán sajt finomra reszelve
- só bors
- 1 ek kurkuma
- szerecsendió őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tofut a joghurttal, 3 ek. olívaolajjal és a kukoricakeményítővel pürésítsük. Sóval és borssal fűszerezzük, kurkumával színezzük.
-
Lépés 3
A póréhagymát a maradék olajon futtassük meg, majd 4 ek. vízzel öntsük fel. Sóval, borssal, kevés szerecsendióval fűszerezzük, majd keverjük a tofus masszához.
-
Lépés 4
A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és tegyük olajjal kikent (kb. 24 cm átmérőjű) sütőformába. A kilógó tésztaszéleket hajtsuk be, igazítsuk a forma oldalához, így a tészta peremet kap, az alapot pedig villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 5
A tölteléket öntsük a tésztára, sajttal szórjuk meg, és 20 percig süssük a sütő alján, majd középső sínen süssük további 20 - 25 percig. A quiche akkor kész, ha a massza már nem folyik.
Friss fodros zöldsalátával tálaljuk, amelyet balzsamecettel meglocsolunk.