vegán quiche lorraine

Vegán quiche lorraine

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Készítsd el a klasszikus Quiche Lorraine vegán változatát. Egyszerű alternatíva, és nem csak a vegánok és vegetáriánusok kedvence lehet.

  • kb. 50 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 quiche formához (Ø 24 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 2 póréhagyma megmosva, apróra vágva
  • 4 ek. olívaolaj + még egy kevés a kenéshez
  • 150 g selyemtofu
  • 150 g szójajoghurt
  • 1,5 ek. kukoricakeményítő
  • 250 g füstölt tofu apróra vágva
  • 1/2 csokor friss metélőhagyma apróra vágva
  • őrölt só, bors és szerecsendió

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. Egy quicheformát (Ø 24 cm) kevés olajjal kikenünk.

  2. Lépés 2

    A selyemtofut, a szójajoghurtot és a kukoricakeményítőt összekeverjük és sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A póréhagymát 2 evőkanál olajon, lassú tűzön, kb. 15 percig dinszteljük. Sóval és borssal ízesíthetjük. A füstölt tofukockákat a maradék olívaolajon ropogósra sütjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a kiolajozott formába tesszük és a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A tésztát többször megszurkáljuk villával, majd lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük.

  5. Lépés 5

    A poréhagymát, a tofukockákat és a szójás keveréket összekeverjük és az elősütött tésztára öntjük.

  6. Lépés 6

    A quiche-t az előmelegített sütőben további 25 percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk friss metélőhagymával.

Tipp

A quiche-t tálalhatjuk melegen vagy hidegen is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!