Vegán quiche lorraine
Készítsd el a klasszikus Quiche Lorraine vegán változatát. Egyszerű alternatíva, és nem csak a vegánok és vegetáriánusok kedvence lehet.
- kb. 50 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 quiche formához (Ø 24 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 2 póréhagyma megmosva, apróra vágva
- 4 ek. olívaolaj + még egy kevés a kenéshez
- 150 g selyemtofu
- 150 g szójajoghurt
- 1,5 ek. kukoricakeményítő
- 250 g füstölt tofu apróra vágva
- 1/2 csokor friss metélőhagyma apróra vágva
- őrölt só, bors és szerecsendió
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. Egy quicheformát (Ø 24 cm) kevés olajjal kikenünk.
-
Lépés 2
A selyemtofut, a szójajoghurtot és a kukoricakeményítőt összekeverjük és sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
-
Lépés 3
A póréhagymát 2 evőkanál olajon, lassú tűzön, kb. 15 percig dinszteljük. Sóval és borssal ízesíthetjük. A füstölt tofukockákat a maradék olívaolajon ropogósra sütjük.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a kiolajozott formába tesszük és a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A tésztát többször megszurkáljuk villával, majd lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük.
-
Lépés 5
A poréhagymát, a tofukockákat és a szójás keveréket összekeverjük és az elősütött tésztára öntjük.
-
Lépés 6
A quiche-t az előmelegített sütőben további 25 percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk friss metélőhagymával.
A quiche-t tálalhatjuk melegen vagy hidegen is.